A TataPuzzle elnevezésű vetélkedő-sorozatot a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár indította útjára 2014-ben a TÁMOP 3.2.13 jelű pályázat támogatásával. Célja, hogy játékos formában hívja fel a tatai diákok figyelmét Tata város történetére, érdekességeire.

2014 és 2015 után idén már harmadszor kerül megrendezésre ez a program. Az első két évben általánosan foglalkoztunk Tatával, idén azonban különleges apropója is lesz: az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a fővárosi eseményekkel párhuzamosan városunk történéseire is hangsúlyt helyezünk. Így egy "egyszerű" helyi vetélkedő helyet egy történelmi-helytörténeti kihívással kerülnek szembe a résztvevők.

A JÁTÉKRÓL

Kik vehetnek részt a játékban?

A játékot a tatai általános iskolák felső tagozatosainak és középiskolásoknak hirdettük meg. (Fazekas, Kőkút, Vaszary, Színes, Bláthy, Eötvös, Jávorka, Refi, Talentum)

Mikor és hogyan lehet regisztrálni?

A regisztrációs időszak október 3-tól 21-ig tartott. A regisztráció lezárult.

Mettől meddig tart a játék?

A játék október 22-től november 4-ig tart. Az eredményhirdetésre november 9-én kerül majd sor.

Milyen feladatokból áll a játék?

A játékosok a vetélkedő ideje alatt naponta egy-egy feladatot kapnak: ezek lehetnek

  • online tesztek az 1956-os történelmi eseményekkel és a tatai vonatkozásokkal kapcsolatban,
  • kutatás az Interneten és egyéb médiumokban (pl.: régi újság),
  • kreatív feladatok: fényképezés, városi nyomkeresés.

A feladatokkal kapcsolatos minden tudnivalót (pl.: határidő, segítség stb.) azok kiírásából tudhatnak meg a versenyzők.

Hol kell megoldani a feladatokat? Mennyi idő van ezekre?

A tesztek időkorlátosak és online megoldhatóak akár otthonról is. Bár minden nap lesz új feladat, a megoldási határidő általában 2-3 nap, így ha valaki nem ér rá egy nap foglalkozni a versennyel, még pótolhatja. Tesztenként napi 5-6 perccel lehet számolni, de a plusz feladatok több órát, esetleg 1-2 napot is igénybe vehetnek saját időbeosztástól függően.

Nyomonkövethető a játékosok eredménye?

Minden játékos a saját pontjait tudja megnézni egy táblázatban. Ezek jóváírása nem rögtön a feladat megoldása után történik, mert minden tesztet átnézünk. Legkésőbb a teszt lejáratát követő napon pontozzuk a feladatot.

Lehet-e bármilyen segítséget használni?

Igen! Sőt! Ezen a honlapon elérhtővé teszünk olyan anyagokat, amelyekben az összes feltett kérdésre megtalálható a válasz, ezeket a feladat megkezdése előtt érdemes alaposan átnézni. De a barátok, szülők segítségét sem tiltjuk. Akár saját csapatokat is létre lehet hozni. :-)

Mi a játék fődíja?

 A játék győztese egy tabletet nyer, de a dobogós helyezettek is értékes díjakat kapnak, sőt, a játék összes kitartó résztvevőjét igyekszünk valamivel megjutalmazni.

 

Bejelentkezés